Vesilautailu eli wakeboarding – Hauska päivä kaapelilla

Wake Valley on Pirkanmaan monipuolinen vesiurheilukeskus, jonka löydät nyt Ylöjärven Yliseltä ja Tampereen Pyynikiltä!

Cable wakeboarding (tai kaapeli-wake) on suosiotaan kasvattava vesiurheilulaji, sillä se on hauskaa, ekologista ja haastavaa. Wake Valley Ylöjärvellä on kaksi kaapelivesilautailuun tarkoitettua rataa obstaakkeleineen ja Wake Valley Tampereella yksi rata kahdella obstaakkelilla (pieni ja iso kickeri). Parhaan käsityksen lajista saat, kun tulet seuraamaan meidän meininkiä some-kanavistamme!

Tarvitseeko minun varata aika?
Kyllä. Suosittelemme varaamaan aina ajan, jotta osaamme varautua riittävällä määrällä henkilökuntaa.
Molempiin paikkoihin varaat ajan kätevästi varauskalenteristamme. 

Voinko tulla yksin? 
Ehdottomasti! Saman tunnin vuorolle otetaan aina max. 4 hlöä, jotka vuorottelevat. Tämä on yleinen käytäntö kaikilla maailman kaapeleilla ja takaa joustavuuden ja turvallisuuden: jo viisi minuuttia vesillä vie mehut, joten lepohetket on tarpeen. Toki jos haluat mahdollisimman paljon ajoaikaa, voit katsoa varauskalenterista vuoron, jolle olisi mahdollisimman vähän tulijoita.

Tarvitseeko minun osata jotain? 
Jos olet ekakertalainen, alempaa saat tarpeellisia perustietoja, ja paikan päällä operaattorimme ohjeistaa lisää. Meillä käy paljon ekakertalaisia – ja moni jää koukkuun ja tulee uudestaan oppimaan lisää. Tärkeintä on pitää hauskaa vesiurheilun parissa. Ja ainahan voit tulla Valleyhin vain viihtymään letkeän kesäpäivän merkeissä. Ylöjärven tapahtumalaakson saunat, beach volley -kenttä, skeittiramppi, lekottelutuolit ja kesäravintola terasseineen viihdyttävät, vaikket veteen juuri sillä kertaa haluaisi.

Wake Valley Ylöjärvi – Kaksi kaapelirataa monipuolisilla obstaakkeleilla:

• Kaksi kickeriä
• Incline
• A-frame 24m
• Rooftop 20m
• Matala ja leveä possujuna loivilla invoilla 16m
• Sileä putki invoilla 15m

• JA UUTENA 2019: ”MÖRKÖ”

MITÄ CABLE WAKEBOARDING ON?

Vauhdikkaassa vesiurheilulajissa lautaillaan veden pinnalla vetokapulasta kiinni pitäen.  Vetoköysi on kiinni korkeiden tolppien välissä kulkevassa vaijerilinjassa. Lainelautailuun, lumilautailuun ja skeittaukseen pohjautuva laji antaa kiksejä heti ensimmäisestä kerrasta lähtien, sillä huomaat nopeasti, että vaikka kaatuisit, vesi ei satu ja lajin parissa on hauskaa kuin huvipuistossa. Aiempaa kokemusta lautalajeista ei tarvita (joskin kokemus esimerkiksi lumilautailusta on hyödyksi); hyvä opastus, oikeat varusteet sekä innokas asenne riittävät. Voit aloittaa turvallisesti pelkällä kruisailulla aloittelijoiden radalla ja jättää obstaakkelit (eli temppuihin tarkoitetut esteet) sikseen. Lajissa haasteet eivät kuitenkaan lopu koskaan kesken: vain mielikuvitus ja leikkimielisyys ovat rajoina erilaisissa tempuissa, joita pääsee hiomaan monipuolisella pro-radallamme. 

KENELLE WAKEBOARDING SOPII?

Oikeastaan kenelle tahansa uimataitoiselle. Wake Valleyn nuorimmat lajin harrastajat ovat olleet 4-vuotiaita ja yläikärajaa ei ole, kun vain kunto sen verran riittää. Kaapelilla saat itsesi mukavasti piippuun jo muutamassa minuutissa. Operaattorimme pitävät huolta, että vetonopeus on juuri sinulle sopiva ja harrastaminen kaikin puolin turvallista. Wakeboarding-lautojen lisäksi voit lähteä kaapelille vesisuksilla tai polvilaudalla, joita myös löytyy vuokrattavaksi.

 

Infoa ensikertalaisille

Varaa aika etukäteen varausjärjestelmästämme (onnistuu myös samana päivänä, mikäli on tilaa). Tunnin mittaiselle ajovuorolle otetaan enintään 4 hlöä/rata (kahdelle radalle 8 hlöä), jotka vuorottelevat tasapuolisesti. Tämä saattaa kuulostaa lyhyeltä ajalta per henkilö, mutta vedessä väsyy nopeasti, joten vuorottelu tulee tarpeeseen. 

Mukaan riittävät pyyhe ja uikkarit. Kelluntaliivit, kypärän ja laudan voit vuokrata meiltä. Märkäpuvun saat ilmaiseksi käyttöösi, jos vesi on viileää. Ajolippu lunastetaan Ylöjärvellä päärakennuksen ravintolasta ja Tampereella wake-kontistamme ennen tunnin alkua. Wakelaiturilla kannattaa olla n. 10 minuuttia, ryhmät 20 minuuttia ennen omaa vuoroa. Vuoron alkaessa laiturilla tulisi olla varusteet päällä ja valmiina veteen. Ripeät vaihdot lisäävät kaikkien ajoaikaa ja sujuvoittavat hommia!

Operaattori opastaa varusteiden valinnassa ja neuvoo mukavaan ja turvalliseen vesilautailukokemukseen. Ja kun wake-kokemukseni on takana, voit mennä nauttimaan rantasaunan löylyistä: sauna kuuluu aina ajolipun hintaan.

Ohjeita kaapeliradalle:

• Kaatuessasi päästä irti kapulasta, operaattori ajaa sen takaisin mahdollisimman lähelle.
• Ui kapulan luo ja käänny takaisin operaattorin opastamaan lähtöasentoon.
• Kun olet valmis, nosta käsi ylös merkiksi ja kaapeli käynnistyy taas.
• Halutessasi takaisin laiturille, taputa kypärää päälaelta. Tämä on yleinen käytäntö kaikilla wakeboarding-radoilla ja merkiksi operaattorille, että tulet takaisin laiturille.
• Lähestyessäsi laituria, anna itsesi upota suosiolla veteen, kellu mahallasi ja pidä kiinni kapulasta laiturille asti.
• Laiturilla seuraava lautailija odottaa vuoroaan.

 

VALMIINA VESIURHEILEMAAN? VARAA WAKE-VUOROSI TÄSTÄ.